Síla přírody

Aby si přírodní oleje zachovaly co nejvíce účinných látek, vyrábí se co nejšetrnější metodou. Nejčastěji se používá lisování za studena, kdy výsledné oleje patří mezi nejkvalitnější. Při lisování se totiž teplota pohybuje v rozmezí 35-70°C, nikdy více. Zůstanou tak zachovány všechny vitamíny, minerály a bioaktivní látky. Aby se všechny vlastnosti olejů uchovaly i po výrobě, stáčejí se do fialového skla, které zaručí ideální podmínky pro skladování. K opalování se nejlépe hodí olej malinový, meruňkový, mrkvový a karanja olej.
noha na osušce.jpg

Malinový olej

Získává se sice ze zrníček malin, ale po malinách nevoní. Jelikož absorbuje část UVA a UVB záření, je vhodný při slunění. Obsahuje vitamin D, díky kterému nevysušuje pokožku a zabraňuje ztrátě pigmentu, dále vitamin E, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Je vhodný též při potížích s ekzémem, lupénkou, při vyrážkách a jiných kožních onemocněních, blahodárně působí na suchou a citlivou pleť.

Meruňkový olej

Výborný olej po opalování, zejména účinný na spáleniny (nejen od slunce), pokožku skvěle hydratuje a regeneruje. Vyniká vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, a to kyseliny olejové a linoleové. Je vhodný též pro citlivou dětskou pokožku, ale i pro posílení lámavých, suchých a roztřepených vlasů.

Mrkvový olej

Přirozeně se v něm vyskytuje SPF 38-40, čímž poskytne vysokou ochranu před slunečním zářením. Při slunění aktivuje buňky a betakaroten podpoří opálení. Karotenoidy navíc zvyšují obranyschopnost kůže nejen proti slunečním paprskům, ale i před infekcemi a urychlují hojení drobných poranění. Dále obsahuje vysoké množství vitamínů – A, B, C, D, E, K a minerálů (draslík, fosfor, hořčík, křemík, síru, sodík, vápník, železo).

mýdlo, olej a mandle.jpg

Karanja olej

Získává se lisováním plodů indického buku. Jeho SPF dosahuje hodnoty 20. Částečně absorbuje UV záření, a to díky vysokému obsahu flavonoidů. Též se přidává do krémů a lékárenských mastí kvůli značným anti-mikrobiálním vlastnostem.