Zázračná melounová semínka

Určitě si dokážete představit krásnou letní pohodičku, kdy se opalujete na zahradě u bazénu, slunce vám vyhřívá kůži a abyste se schladili dáte si krásně vychlazený, šťavnatý a slaďoučký meloun. S chutí se do něj zakousnete a najednou vám náladu pokazí černá semínka, která musíte vyplivovat nebo odstraňovat. Pokud toto děláte dopouštíte se ale velké chyby!
Rozkrojený meloun
Tato malá, ale prospěšnými látkami nabitá černá semínka, se dokonce dostaly na seznam superpotravin. Je v nich obsaženo velké množství proteinů, vláknina, nenasycené tuky a vitamíny ze skupiny B. Za minerály lze uvést přítomný hořčík, mangan, fosfor, draslík, železo nebo zinek. Na konzumaci jsou samozřejmě nejlepší čerstvé nebo naklíčené. Můžete si je ovšem také třeba opražit na suché pánvičce nebo v troubě a následně je ujídat jen tak u televize, nebo si je přidat jako ozdobu do polívek nebo salátů.
Dítě konzumující meloun
Nejlepší účinek, kterým se pyšní, je nejspíše ten, jenž působí na ledviny. Protože jsou semínka močopudná, je vhodné je konzumovat při různých druzích infekce nebo při ledvinových nebo močových kamenech, proto se  vše snadněji vyplaví. Díky velkému množství vlákniny máte zajištěno perfektní trávení. Vláknina je totiž velice důležitou látkou, při správné funkci střev.
Melounová semínka
Ze semínek si můžete také vytvořit například odvar, který je velice prospěšný pro pacienty s cukrovkou, jelikož výrazně snižuje hladinu cukru v krvi. Popíjet jej můžou ale také pacienti s kardiovaskulárním onemocněním. Na srdce a cévy působí blahodárně velké množství hořčíku. Odvar je prospěšný i pro náš vzhled. Antioxidanty mají na svědomí elasticitu pokožky, na níž se nebudou v takové míře tvořit vrásky a vy omládnete klidně i o několik let. Poděkují vám i vlasy, jež budou lesklé, pružné a budou mít celkově zdravý vzhled. Zabraňuje také svědění pokožky, takže pokud máte problém s tvorbou lupů, rozdíly zpozorujete také.
Odvar pomáhá i při uklidnění nervové soustavy, budete se cítit uvolněnější a pocítíte nával nové energie. Takže, přesvědčil vás tento článek?

About the author /